Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

TERMAL TATLISI

TERMAL TATLISIMALZEMELER                                                                   

 Krep Hamuru İçin:

  • 15 gr. Un
  • 1 adet yumurta
  • 3 gr. Çiçek yağı
  • 1 gr. Tuz
  • 1 gr. Şeker

 

İçi ve Sosu:

  • 50 gr. Elma marmeladı
  • 5 gr. Kavrulmuş nüverde fıstık
  • 50 gr. Vişne Reçeli
  • 5 gr. Nişasta
  • 50 gr. Su

 

YAPILIŞI
Bir çukur kaba un, süt, yumurta, çiçek yağı, tuz, şeker ilave edilerek krema kıvamı alacak şekilde karıştırılır. Bu karışım teflon tavada pişirilir. Hazırlanan krep soğutularak üzerine elma marmeladı sürülür. Kavrulmuş nüverde fıstıklar kırılarak krepe serpilir. Rulo şeklinde sarılır. Çapraz bir şekilde kesilerek, kesik kısımları üste gelecek şekilde servis tabağına yerleştirilir. Vişne reçeli, su ve nişasta kaynatılarak kreplerin üzerine ilave edilip servise sunulur.