T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

KAÇAMAK

KAÇAMAKKAÇAMAK

MALZEMELER                                                                

  • Yarım kg mısır unu,
  • 8 bardak su,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ  (suyuna katılır)
  • 2 tatlı kaşığı tuz (suyuna katılır)
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 100 gr. Tereyağı
  • 100 gr. Beyaz peynir
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • Yeterince pul biber

YAPILIŞI

                Önce 8 su bardağı suyu tencerede kaynayıncaya kadar ısıtın. Kaynamaya başlayınca suyun ortasına gelecek şekilde mısır ununu dağıtmadan dökün. Kaşıkla karışımın 5-6 yerinden açıp hava almasını sağlayın. 10 dakika kadar pişirip karıştırarak helva kıvamına gelince kaşık kaşık servis yapılacak tabağa aktarın.

               Aktarma işlemini tamamladıktan sonra üzerine tereyağı salça döküp, peynir ve pul biberden katıp sıcak servis yapın. Özellikle çayla birlikte kahvaltılarda yenilen kaçamağı, pekmezli yemek de mümkündür. Bunun için yalnızca, tabağa konan kaçamağın üzerine sade tereyağı gezdirip üzerine pekmez katmak yeterlidir.