T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

EKŞİLİ KÖFTELİ BAMYA YEMEĞİ


EKŞİLİ KÖFTELİ BAMYA YEMEĞİ

MALZEMELER

  • 500 gr. Bamya,
  • 300 gr. Kıyma,
  • 100 gr. Pirinç,
  • Sıvı yağ, ( 2 yemek kaşığı )
  • Salça ( 1 yemek kaşığı )
  • 2 baş soğan ( 1 adeti rendelenmiş )
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 adet limon,
  • 1 çay bardağı sirke,
  • 3 bardak sıcak su,

YAPILIŞI Kıyma, pirinç, tuz, karabiber, soğan rendesi yoğrulur. Misket şeklinde küçük parçalar halinde yuvarlanır. Una bulanır. Diğer yandan bir tencereye sıvı yağ, 1 baş ince doğranmış soğan kavrularak, salçası ve 3 bardak sıcak su eklenir. Daha önceden sirkeli ve suda dinlendirilmiş bamyalar süzülerek kaynayan tencereye eklenir. Kaynamaya başladığı zaman köftelerimizi ekleyerek, pişirme işlemi tamamlanır.