T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

TAVUKLU MANTI

TAVUKLU MANTI

TAVUKLU MANTI

MALZEMELER                                                         

( İç Malzemesi İçin )

  • Tavuğun iç sakatatları ( ciğer, yürek, taşlık )
  • 1 küçük baş kuru soğan
  • 1 bardak pirinç
  • 1 kaşık salça
  • Tuz ve karabiber

YAPILIŞI

                Un, su ve tuzla hamur yoğrulur. Bezelere ayrılıp dinlendirilir. Sakatatlar kıyma gibi kıyılır. Soğan yağda az kavrulur. Kıyılan sakatatlar eklenip kavurmaya devam edilir. Pirinç, salça, tuz, karabiber eklenip çok az miktarda su ilave edilerek pişirilip soğumaya bırakılır.

Hamurdan bir parça oklavayla ince açılır. 3’er santimetrelik karelere bölünür. Her birinin içine hazırlanan içten konulup, iki karşılıklı ucu birleştirilip fiyonk şeklinde kapatılarak tepsiye dizilir. Üzerine biraz yağ konulup fırında tıkır tıkır olana kadar kızartılır. Çıkınca kaynamış olan tavuk suyundan dökülerek ocakta mantılar yumuşayana kadar pişirilir. Tavuk etleri üzerine konup servis edilir.