T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

YUMURTA DOLMASI

 

YUMURTA DOLMASIYUMURTA DOLMASI

MALZEMELER                                                         

  • 10 Adet haşlanmış yumurta.
  • 3 dilim bayat ekmek.
  • Sıvı yağ.
  • Maydanoz,
  • Tuz, Karabiber,
  • Sıvı yağ ( Kızartmak için )

YAPILIŞI

Haşlanmış yumurtalar, uzunlamasına ikiye bölünerek, sarıları ayrılır. Bayat ekmekler ıslatılıp sıkılır. Yumurta sarıları, ekmek, maydanoz, tuz, karabiber iyice yoğrulur. Yarım kalan yumurta beyazlarına doldurulup, çırpılmış yumurtaya bulayıp kızartılır. Yeşil salata ile ikram edilir.

Not: Özellikle hıdrellez ve pikniklerde vazgeçilmez bir gelenektir. Bölgede; yumurta dolması olmadan hıdrellez olmaz gibi bir düşünce hakim olmuştur.