T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

ISPANAKLI YALOVA BÖREĞİ

 

ISPANAKLI YALOVA BÖREĞİ

MALZEMELER

  • 3 adet yufka.
  • 125 gr. Margarin.
  • 500 gr. Süt.

İÇ MALZEMESİ

  • 1 kg. ıspanak.
  • 150 gr. Beyaz peynir.
  • 3 yemek kaşığı yoğurt.
  • 2 adet yumurta.
  • 1 kahve fincanı çiçek yağı.
  • 2 çay kaşığı pudra şekeri.
  • 1 çay kaşığı kara biber.
  • Yeteri kadar tuz.

YAPILIŞI

                Ispanak yaprakları ayıklayıp yıkanır, sonra ince ince kıyarak biraz tuz serpilip ovulur. Suyunu süzgeçten geçirip içine kıyılmış peynir, yoğurt, yumurta, karabiber, tuz, şeker ve yağı ilave ederek karıştırılır. Yufkalar bir tezgaha konarak, 8 eşit parçaya bölünür. Her yufkanın üzerine 125 gr. eritilmiş margarin sürülür. Geniş tarafından 1 yemek kaşığı miktarınca iç malzemesinden koyup sigara böreği gibi sarılır. Bilahare dıştan ortaya doğru yuvarlanır. Yuvarlanmış yufkaların şekli bozulmadan, önceden yağlanmış olan tepsiye dizilerek, üzerine kalan yağdan ve süt karışımından sürülüp, sıcak fırında pembeleşinceye kadar pişirilir ve sıcak olarak servis edilir.