T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

TERMAL ÇORBASI

 MALZEMELER  ( 6 Kişilik )

  • 1 yemek kaşığı un.
  • 2 yemek kaşığı margarin.
  • 1 küçük havuç.
  • 1 patates.
  • 1 kereviz.
  • 2 dal dereotu.
  • 1 diş sarımsak.
  • 1 yemek kaşığı bezelye.
  • 50 gr. Yağsız haşlanmış kuzu eti.
  • 1 kaşık yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 litre et suyu veya su.
  • Yeteri kadar tuz.

 

YAPILIŞI

Bir küçük tencereye önce margarin konulup, eriyince unu ilave edilir. Un ile kavrularak, bir litre su ilave edilir. Hemen karıştırılarak pütürleşmemesine dikkat edilip, kaynamaya bırakılır. Patatesi, havucu, kerevizi, ince küp biçiminde doğranıp, tencereye et ile birlikte ilave edilir. Pişince bezelye, dereotu, sarımsak ince kıyılmış olarak eklenir, daha sonra terbiye için bir kase de az un, yoğurt, yumurta sarısı da ilave ederek karıştırılır. Koyu olursa az su daha ilave edilir. Kaynayan çorbaya karıştırarak, tuzu eklenir ve sıcak olarak servise sunulur.