T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

TERMAL SARMA

TERMAL SARMAMALZEMELER                                                                

  • 120 gr. İki parçaya bölünmüş biftek.
  • 50 gr. Margarin
  • 100 gr. Kuru Soğan
  • 30  gr. Kültür Mantarı
  • 2 gr. Karabiber
  • Yeteri kadar tuz.

 

 

YAPILIŞI

Biftekler ince bir şekilde dövülür. Diğer yandan soğan ve mantar margarin ile sote edilir. Tuz ve karabiber ilave edilir. Dövülmüş bifteklere birer kaşık ilave edilerek sarılır. Kürdan ile tutturulur. Teflon tavada margarin ile kızartılır. Çukur bir kaba alınıp, bilahare et kızarttığımız tavada da  sosu hazırlanır. Kızartılan bifteklerin üzerine ilave edilerek bir taşım kaynatılır. Hazır olduğunda; servis tabağına alınarak yanında “patates kroket”, “tereyağında domates soslu spagetti” ile servis edilir.