T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

MİLFÖYLÜ YALOVA KEBABI

YALOVA KEBABIMALZEMELER                                                          

  • 20 Gr. Kaşar
  • 150 Gr. Kemiksiz kuzu eti
  • 1 adet orta boy domates
  • 1 Diş sarımsak
  • 1 adet sivri biber
  • 2 adet taze soğan
  • 50 Gr. Soya sosu
  • 2 adet defneyaprağı
  • 60 Gr. Milföy Hamuru
  • Yeteri kadar tuz
  • Yeteri kadar kimyon
  • Yeteri kadar karabiber




YAPILIŞI
Kemiksiz kuzu eti jülyen usulü ile doğranır. Teflon bir tavada yağsız sote edilir. Et, suyunu çekince tereyağı ilave edilir. Soğan, biber ve domates de jülyen doğranarak ete ilave edilir. Diğer malzemelerde ilave edilerek yavaş ateşte iyice demlendirilir. Milföy yuvarlak tabak biçiminde açılır, kıyısı kıvrılarak fırında pişirilir. Piştikten sonra servis tabağına alınarak sote yapılmış kebap milföyün içine konulur, üzerine kaşar serpilip servis edilir.